In een half jaar kan er veel veranderen als het gaat om uw gebit. Molenbeecke raadt u dan ook aan om twee keer per jaar op controle te komen bij de tandarts. Op die manier voorkomt u onnodige schade en houdt u uw gebit gezond.

Wij begrijpen als geen ander dat niemand voor zijn plezier naar de tandarts gaat. Daarom zorgen wij voor een aangename omgeving, rust en persoonlijke aandacht. Zo wordt uw tandartsbezoek zo ontspannen mogelijk.

Als u al patiënt bent bij Molenbeecke krijgt u automatisch een oproep voor de reguliere controles. Bent u nog geen patiënt en bent u op zoek naar een vriendelijke en betrouwbare tandartspraktijk die ook nog eens alle disciplines in huis heeft? U bent van harte welkom in één van onze praktijken!

Inschrijven bij Molenbeecke

Tandarts controle

U zult merken dat ook een gebitscontrole geen routineklus is bij Molenbeecke. Bij elke controle krijgt u tijd en aandacht. We controleren uw gebit zorgvuldig en leggen uit wat we doen. Waar nodig geven we advies en bij eventuele problemen overleggen we altijd met u over de vervolgaanpak.

Als er een gaatje, probleem of afwijking wordt ontdekt, maken we een afspraak bij de tandarts, mondhygiënist of een van de andere tandheelkundige specialisten van Molenbeecke. Is alles in orde, dan plannen we direct een nieuwe afspraak voor de volgende halfjaarlijkse controle.

Preventie

Met een goede mondhygiëne houdt u tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tandenpoetsen en een goed voedingspatroon (zie de brochure eten, drinken en een gezond gebit) vormen de basis. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen om gaatjes (cariës) en andere problemen te voorkomen. De tandarts of mondhygiënist kan u adviseren hoe u het beste uw gebit kunt verzorgen. In onderstaande brochures vindt u ook veel informatie en tips:

  • Tandenpoetsen: instructies voor de beste manier en volgorde
  • Elektrisch poetsen: de voordelen van elektrisch poetsen
  • Mondspoelmiddelen: de verschillende soorten en hun werking
  • Tandenstokers, flossdraad en ragers: hoe en wanneer gebruikt u ze

Problemen

Heeft u klachten of problemen? Tijdens een halfjaarlijkse controle kunt u deze altijd bespreken met uw tandarts. Bij acute problemen of pijn kunt u natuurlijk direct contact opnemen.

Hieronder vindt u algemene brochures over veelvoorkomende problemen.

  • Droge mond: over de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen
  • Gevoelige tandhalzen: over oorzaken, problemen en wat u er zelf aan kunt doen
  • Ontstoken tandvlees: hoe u problemen kunt voorkomen
  • Roken en mondgezondheid: wat roken met uw gebit, adem en tandvlees doet
  • Slechte adem: over de oorzaken en wat u er aan kunt doen

Contactgegevens

Molenbeecke heeft mondzorgpraktijken in Echt, Montfort, Heythuysen, Susteren en Venlo. Op de pagina contact vindt u onze adressen, openingstijden en telefoonnummers.

Bij acute pijn of andere spoedgevallen, kunt u bellen met 085 – 7733533.

×

Maak een afspraak

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.