Mist u één of meerdere tanden of zit uw gebitsprothese niet goed vast? Implantaten zorgen ervoor dat u weer zonder pijn of schaamte kunt lachen, praten en eten. De behandeling duurt relatief kort en is pijnloos dankzij een lokale verdoving.

Een implantaat heeft veel voordelen:

  • het resultaat is sterk en duurzaam
  • het voelt volkomen normaal aan
  • het zit comfortabel vast in uw mond

Bent u benieuwd of implantaten u uitkomst kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op voor een intake. Bij Molenbeecke hebben we alles onder één dak. Onze implantologen kunnen u vertellen of een implantaat voor u de juiste oplossing is.

 

Wat is een implantaat

Een implantaat lijkt op een schroefje en vervangt de natuurlijke tandwortel van een tand of kies die verloren is gegaan. Dit klinkt vreemder dan het in werkelijkheid is. Implantaten zijn namelijk van titanium gemaakt, een lichaamsvriendelijk materiaal waar het bot zich in enkele maanden aan hecht.

Implantaten zijn als het ware kunstwortels die de natuurlijke tandwortels vervangen. Ze vormen de basis voor een kroon (kunsttand), brug (meerdere kunsttanden) of klikgebit (gebit dat vastzit aan de schroefjes). Implantaten worden toegepast om één of meerdere tanden of kiezen blijvend te vervangen.

 

Vrijblijvend intake gesprek

Veel mensen vinden het idee van implantaten spannend. De ervaring heeft geleerd dat wij een groot deel van deze spanning weg kunnen nemen tijdens een intake gesprek, waarin we alle rust en tijd nemen om u te informeren en onderzoeken.

Een implantoloog kijkt naar de huidige situatie van uw gebit met behulp van röntgenfoto’s (en soms een scan) die we ter plekke en met uw goedkeuring maken. Verder vragen we u naar eventuele gezondheidsproblemen en medicijngebruik omdat deze factoren invloed kunnen hebben op een eventuele behandeling.

Als we een totaalbeeld hebben, bespreken we vervolgens de mogelijkheden en krijgt u van ons een behandelplan en kostenplaatje. U beslist daarna zelf of u kiest voor implantaten.

 

Waarom Molenbeecke

Bij Molenbeecke weten we als geen ander dat niemand voor zijn plezier naar de tandarts of andere mondheelkunde specialist gaat. Daarom doen we er alles aan om u op een zo prettig mogelijke manier te ontvangen en behandelen.

Wij beschikken over een ervaren team van gecertificeerde specialisten en een eigen tandtechnisch laboratorium waar we de nieuwste technieken gebruiken. Doordat we alles in eigen hand houden, leveren we gegarandeerd de hoogste kwaliteit.

 

De behandeling

Als u na de intake besluit om implantaten te laten plaatsen, maken we een afspraak voor de behandeling. Op de behandeldag plaatsen we met een relatief eenvoudige, pijnloze ingreep een implantaat in de kaak. Dit gebeurt onder lokale verdoving en duurt 30 tot 60 minuten.

Na het inbrengen van de implantaten volgt een rustperiode van 3 tot 6 maanden. Gedurende deze periode hecht het bot zich aan het schroefje. Nadat het implantaat stevig in de kaak is vastgegroeid, kunnen we de definitieve voorziening plaatsen. Afhankelijk van uw situatie is dit een kroon of brug of klikgebit.

Na het plaatsen van de prothese komt u nog enkele keren op controle om er zeker van te zijn dat alles naar wens verloopt. Deze regelmatige controles zijn samen met een goede mondhygiëne erg belangrijk voor succes op de lange termijn.

 

Maak een afspraak

Wilt u weer onbezorgd kunnen lachen, praten en eten? Bel ons dan voor een afspraak! Dan kijken we of implantaten een oplossing kunnen bieden voor uw probleem.

 

×

Maak een afspraak

    Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.