orthodontist limburg echt susterenOrthodontie regio Limburg – stralend en gezond
Orthodontie richt zich op de stand van tanden, kiezen en kaken. Met behulp van de juiste beugel lost een behandelaar problemen op zoals een onregelmatige stand van het gebit of een groeiprobleem van de kaken. Problemen waarmee u bij orthodontie terecht kunt zijn:

  • tanden staan scheef of ver naar voren
  • er is te weinig of te veel ruimte in het gebit
  • tanden en kiezen passen niet goed op elkaar (niet optimaal kauwen)

Vaak krijgt u van de tandarts een verwijzing voor orthodontie. U kunt ook zelf een afspraak maken. Heeft u vragen, wilt u informatie of een afspraak? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Intake orthodontie
Bij het eerste bezoek (intake) kijkt de behandelaar of een behandeling nodig en/of zinvol is. Soms is het beter om voorlopig nog niets te doen, omdat uw kind eerst nog tanden moet wisselen of wat meer moet groeien. In dat geval wordt er een afspraak gemaakt voor een herhalingsconsult na een aantal maanden.

Als de behandelaar het verstandig vindt om een beugel te plaatsen, krijgt uw kind een vervolgafspraak voor verder onderzoek. Tijdens deze afspraak verzamelen we gegevens en maken we röntgenfoto’s en gewone foto’s van het gebit en het gezicht. Ook worden er gebitsafdrukken en gebitsmodellen gemaakt.

Op basis van alle gegevens stellen we een behandelplan op. Dit plan en het bijbehorende kostenplaatje bespreekt de behandelaar samen met u. Uiteraard kijkt hij ook naar de wensen van u of uw kind. Daarna krijgt u of uw kind pas een beugel. De meeste beugels worden elke 4-8 weken gecontroleerd. Een gemiddelde behandeling duurt 2-3 jaar.

Leeftijd beugel
De meest geschikte tijd voor het opstarten van een orthodontiebehandeling is rond de puberteit. De exacte leeftijd is per persoon anders en is onder meer afhankelijk van de groei, afwijking van het gebit, stand van de kaken en de wisseling van tanden en kiezen.

Ook op volwassen leeftijd is een beugel mogelijk.

Moderne technieken
Omdat er alsmaar modernere technieken worden gebruikt, zijn beugels steeds minder opvallend en zichtbaar. Tevens wordt een orthodontiebehandeling steeds korter. Voor kleinere correcties is er een methode zonder slotjes (invisaline).

Waarom orthodontie
Tijdens de groeiperiode kan de vorm van de kaken en de stand van de kiezen en tanden veranderen. Soms is dat een natuurlijk proces, soms is dat het gevolg van duimzuigen, tongpersen of een verwonding. Als een kind bijvoorbeeld door een ongeval voortijdig een melktand of melkkies verliest, schuiven de overige tanden en kiezen op en krijgen de latere, blijvende tanden te weinig ruimte.

Als tanden of kiezen niet goed staan, kan dat leiden tot schade aan tandvlees, vergroeide kaken en asymmetrie in het gezicht. Met rechte tanden kunt u goed bijten, kauwen, praten en lachen. Bij orthodontie staat gezondheid voorop maar de mooie glimlach die u na een behandeling heeft, is een prettige bijkomstigheid.

Afspraak maken
Heeft de tandarts u doorverwezen of wilt u op een eigen initiatief een afspraak maken voor een orthodontiebehandeling? Molenbeecke Mondzorg heeft hiervoor gespecialiseerde tandartsen met de bevoegdheid tot orthodontie in huis. Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. 

×

Maak een afspraak

    Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.