In een half jaar kan er veel veranderen als het gaat om uw gebit. Wij raden u dan ook aan om twee keer per jaar op tandarts controle te komen bij de tandarts. Op die manier voorkomt u onnodige schade en houdt u uw gebit gezond.

Wij begrijpen als geen ander dat niemand voor zijn plezier naar de tandarts gaat. Daarom zorgen wij voor een aangename omgeving, rust en persoonlijke aandacht. Zo wordt uw tandartsbezoek zo ontspannen mogelijk.

Als u al patiënt bent bij ons bent, krijgt u automatisch een oproep voor de reguliere tandarts controles. Bent u nog geen patiënt en bent u op zoek naar een vriendelijke en betrouwbare tandartspraktijk die ook nog eens alle disciplines in huis heeft? U bent van harte welkom in één van onze praktijken!

Inschrijven bij Molenbeecke

Tandarts controle

U zult merken dat ook een gebitscontrole geen routineklus is bij ons. Bij elke controle krijgt u tijd en aandacht. We controleren uw gebit zorgvuldig en leggen uit wat we doen. Waar nodig geven we advies en bij eventuele problemen overleggen we altijd met u over de vervolgaanpak.

Als er een gaatje, probleem of afwijking wordt ontdekt, maken we een afspraak bij de tandarts, mondhygiënist of een van de andere tandheelkundige specialisten van Molenbeecke. Is alles in orde, dan plannen we direct een nieuwe afspraak voor de volgende halfjaarlijkse controle.

Preventie

Met een goede mondhygiëne houdt u tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tandenpoetsen en een goed voedingspatroon (zie de brochure eten, drinken en een gezond gebit) vormen de basis. Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen om gaatjes (cariës) en andere problemen te voorkomen. De tandarts of mondhygiënist kan u adviseren hoe u het beste uw gebit kunt verzorgen. In onderstaande brochures vindt u ook veel informatie en tips:

 • Tandenpoetsen: instructies voor de beste manier en volgorde
 • Elektrisch poetsen: de voordelen van elektrisch poetsen
 • Mondspoelmiddelen: de verschillende soorten en hun werking
 • Tandenstokers, flossdraad en ragers: hoe en wanneer gebruikt u ze

Preventie en preventie assistente

De preventieassistent is opgeleid om diverse onderdelen van preventieve en mondhygiënische behandelingen uit te voeren. De preventieassistent kan in opdracht gedelegeerde taken uitvoeren, een en ander met inachtneming van de regels die de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) daaraan stellen. Onderdeel van het uitgebreide takenpakket van een preventie-assistente zijn onder andere tandsteen verwijderen, het maken van afdrukken, het maken van röntgenfoto’s en het zetten van anesthesie. Hiertoe is een preventie-assistente opgeleid en bevoegd. 

Een halfjaarlijkse controle wordt te allen tijde uitgevoerd door een tandarts of mondhygiëniste die hiertoe opgeleid en bevoegd is. 

Problemen bespreken met uw tandarts

Heeft u klachten of problemen? Tijdens een halfjaarlijkse controle kunt u deze altijd bespreken met uw tandarts. Bij acute problemen of pijn kunt u natuurlijk direct contact opnemen.

Hieronder vindt u algemene brochures over veelvoorkomende mond- of gebitsproblemen.

 • Droge mond: over de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen
 • Gevoelige tandhalzen: over oorzaken, problemen en wat u er zelf aan kunt doen (eventueel samen met de tandarts)
 • Ontstoken tandvlees: hoe u problemen kunt voorkomen
 • Roken en mondgezondheid: wat roken met uw gebit, adem en tandvlees doet
 • Slechte adem: over de oorzaken en wat u er aan kunt doen 
Contactgegevens Tandarts Echt, Montfort, Heythuysen (Limburg)

Wij hebben mondzorgpraktijken in Echt, Montfort, Heythuysen. Op de pagina contact vindt u onze adressen, openingstijden en telefoonnummers.

Bij acute pijn of andere spoedgevallen, kunt u bellen met 085 – 7733533.

×

Maak een afspraak

  Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.