tandvleesbehandeling limburg echt susteren montfordHet is zaak om ontstoken tandvlees zo snel mogelijk te behandelen. Wanneer u hier last van heeft dient u zo snel mogelijk contact op te nemen voor het laten uitvoeren van een tandvleesbehandeling.

Wanneer is een tandvleesbehandeling nodig?

Een tandvleesbehandeling is nodig wanneer we spreken over een ontsteking van het tandvlees. Tandplak op de tanden en kiezen kunnen een ontsteking veroorzaken in de rand van het tandvlees. De ontsteking kan zich uitbreiden onder het tandvlees en zelfs het kaakbot aantasten. Daardoor gaat kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren.

Als je dit niet onmiddellijk laat behandelen kan er zoveel bot verdwijnen dat de tanden en kiezen los komen te zitten en kunnen uitvallen. Om dit proces een halt toe te roepen is een paradontale behandeling nodig, oftewel een tandvleesbehandeling.

Onderzoek naar de problemen

Het proces wordt gestart met een onderzoek van de mondhygiënist. Tijdens dit onderzoek nemen we een volledige status op. Dat betekent dat wij u per tand en per kies kunnen laten zien wat de problemen zijn, zoals:

  • Is er bloeding, plak, pus?
  • Zijn er tanden en kiezen die bewegen?
  • Is er sprake van teruggetrokken tandvlees?
  • Hoeveel pockets (ruimte tussen de tand en het tandvlees) zijn er en hoe diep zijn deze?

Wanneer het onderzoek is afgerond verkrijgen we de uiteindelijke status. Deze noemen we ook wel de paradontiumregistratie. Dit is belangrijke informatie voor zowel de behandelaar als voor de patiënt. Het dient als meetinstrument om te vergelijken in hoeverre de behandeling aanslaat.

Zowel boven als onder het tandvlees

Bij de tandvleesbehandeling verwijdert de mondhygiënist niet alleen plak en tandsteen, maar ook het ontstekingsweefsel onder het tandvlees. De reiniging beperkt zich dus niet alleen tot boven het tandvlees, maar juist ook eronder. Dit heeft gevolgen voor de intensiteit en behandelduur.

Heeft u last van ontstoken tandvlees? Wacht dan niet met het maken van een afspraak, maar neem direct contact op met één van onze praktijken. Want een mooi en gezond gebit is een waardevol bezit.

×

Maak een afspraak

    Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.