facings tanden bleken limburg echt susteren montfordMolenbeecke zet zich ten eerste graag in om uw gebit gezond en sterk te houden.
Daarnaast vragen steeds meer mensen naar de mogelijkheden om hun gebit te verfraaien. Dit noemen wij esthetische of cosmetische tandheelkunde. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. De tandarts neemt graag de tijd om u te informeren over wat bij u de meest geschikte oplossing kan zijn.

Veilig tanden bleken in een tijd van veel commercieel aanbod
Patiënten bezoeken steeds vaker de tandarts met de vraag of zij hun tanden veilig kunnen laten bleken.  Want met een stralende witte lach door het leven, wie wil dat nou niet? Wij zien het geluk en de blijdschap van veel patiënten die een stralende frisse lach gekregen hebben. Om iemand dit stukje comfort te kunnen bieden, is heel erg fijn. Bij het bleken van tanden zijn echter wel een tweetal zaken die belangrijk zijn om te weten:

– Het bleken van tanden moet veilig en professioneel gebeuren
– Bespreek het te behalen resultaat 

Onveilige bleekprocessen kunnen (blijvende) schade aanbrengen aan uw gebit en mond. Kijk daarom uit met het aanbod aan tandenbleeksets voor thuis of producten/diensten waar u hagelwitte tanden mee zou behalen binnen een uur.

De tandarts bekijkt jouw persoonlijke mondsituatie en kan op basis daarvan inschatten of het tanden bleken veilig is voor jouw persoonlijke mondsituatie. Het is heel belangrijk dat je tanden verder gezond zijn, vrij van gaatjes en dat je vullingen in orde zijn. Bruggen, kronen en vullingen kleuren daarnaast niet mee en zouden op een storende wijze zichtbaar kunnen worden, ook daarin adviseert onze behandelaar je graag.

Daarnaast kan de behandelaar een realistisch resultaat schetsen dat past bij de opbouw van het tandbeen van uw tanden. Deze opbouw is voor iedere patiënt anders. Er zijn verschillende kleurengradaties passend bij ieder individu. Niet iedere patiënt kan eenzelfde maximale resultaat behalen en het is belangrijk het te behalen resultaat te bespreken. Op deze manier weet de patiënt waar hij/zij aan toe is en kan de patiënt een weloverwogen keuze maken. 
 
Veilige methodes bij de tandarts om je tanden te bleken
Wanneer de patiënt besluit om de tanden te laten bleken, wordt dit meestal gedaan met behulp van bleekmallen, vervaardigd door onze tandtechnici in eigen huis. Het is ook mogelijk om te bleken met behulp van een laser. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Facing 
Een facing wordt ook wel schildje of veneer genoemd. Het is een tandheelkundige restauratie gemaakt van composiet of porselein, bevestigd op het tandoppervlak. Indien u uw tand niet mooi van kleur vindt, de vorm van de tand u niet aanspreekt, u een tand heeft die niet helemaal recht in de rij staat of een spleetje tussen uw tanden heeft, zou een facing een oplossing kunnen bieden. Een facing kan direct vervaardigd worden (composiet) of indirect worden vervaardigd (porselein).

Facing van composiet – directe methode
Een composiet facing wordt volledig vervaardigd door de tandarts, vaak gedurende één zitting. De tand moet soms een klein beetje beslepen worden, om zo meer retentie (houvast)  te krijgen. Een composiet facing kan geplaatst worden bij de eerste afspraak. 

Facing van porselein – indirecte methode
De indirecte methode werkt anders. Vaak is het noodzakelijk dat bij de indirecte methode iets meer van het landoppervlak weggeslepen moet worden. Hierna wordt een afdruk gemaakt van de tanden en de tandtechnici in ons tandtechnisch laboratorium maken hier gipsafdrukken van waarna porseleinen facings vervaardigd kunnen worden. Hierna volgt een vervolgafspraak voor het plaatsen van de facings. Tijdens de vervaardiging van de facings wordt er voor een tijdelijke oplossing gezorgd, zodat u verzorgd over straat kunt blijven gaan. 

 

 

×

Maak een afspraak

    Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.