kindertarts echt susteren montford-limburgOmdat het belangrijk is om al vanaf jonge leeftijd goed voor je gebit te zorgen, besteden wij extra zorg en aandacht aan kinderen binnen onze praktijk. Hierbij ligt de focus op preventie (het voorkomen van gaatjes) door de kindertandarts.

Naast kindvriendelijke tandartsen hebben we mondhygiënisten die speciaal zijn opgeleid om met kinderen om te gaan. De mondhygiëniste is bevoegd om halfjaarlijkse controles uit te voeren, poetsinstructies te geven, laklaagjes aan te brengen en eventuele gaatjes te vullen. Zij stelt het kind via coaching gerust zodat het vertrouwen krijgt in de behandeling.

Is uw kind 2 jaar en wilt u hem of haar op een prettige manier laten kennismaken met de tandarts? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Handige brochures over kindertandheelkunde

Op onze website vindt u een aantal handige brochures over kinderen en de tandarts:

 • Met uw kind naar de tandarts: hoe bereidt u uw kind voor op een tandarts bezoek
 • Het melkgebit: over melktanden, wisselen, eet- en drinkgewoonten en verzorging
 • Tandenpoetsen met kinderen: over de juiste methode voor kinderen tot en met 12 jaar
 • Fluoride: hoe fluoride helpt om gaatjes te voorkomen
 • Eten, drinken en een gezond gebit: algemene tips om een gebit gezond te houden

Onze kindertandheelkunde in Limburg o.a. Echt, Montfort en Heythuysen

Bij Molenbeecke doen we er alles aan om een tandartsbezoek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. De sfeer is warm, persoonlijk en in onze kindvriendelijke omgeving voelen kinderen zich snel op hun gemak.

Ons team is speciaal opgeleid en gecertificeerd om kinderen binnen tandheelkunde te begeleiden en coachen. Zij proberen de tandartsangst van uw kind zo veel mogelijk weg te nemen of te voorkomen door:

 • een leuk contact met uw kind op te bouwen
 • duidelijk uitleg te geven over wat ze doen
 • voor afleiding en rust te zorgen
 • uw kind te belonen als de behandeling klaar is

Tijdens een eerste kennismaking (intake) wordt er geen enkele behandeling uitgevoerd. Deze eerste keer is puur bedoeld om uw kind te laten wennen aan de praktijk.

Meer informatie

Om uw kind te laten wennen aan de tandarts of mondhygiënist, kunt u hem of haar natuurlijk ook tijdens een eigen controle een keer meenemen. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de kindertandheelkunde? Neem gerust contact met ons op.

×

Maak een afspraak

  Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en we bellen u binnen 24 uur terug.